top of page

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПРОЄКТ «МІШЕЧОК»

Сучасний спосіб життя приніс великі побутові зручності разом з глобальною проблемою: ми продукуємо величезну масу відходів, які не розкладаються. Велика частина з яких - пакети. 160 000 пластикових пакетів використовуються в світі щосекунди. У середньому одна сім’я використовує 15 пакетів за один похід до супермаркету. Пластиковий пакет забруднює навколишнє середовище, коли починає розпадатись - мікрочастинки просочуються в ґрунт, несучи отруту для рослин. Одним з способів запобігання утворюванню сміття є використання багаторазових альтернатив.

Наразі про повну або часткову відмову від пластику заявили вже в понад 40 країнах світу. Серед них не тільки країни Євросоюзу, а й африканські та азійські держави. В Україні Законопроєкт №2051-1 «Про заборону пластикових пакетів» прийнято у першому читанні.

В контексті прийняття законопроекту звучать цілком логічні питання: «А чим же замінити пакети?» Вихід є – багаторазові мішечки (торбинки).

Саме тому громадська організація «Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» за підтримки Мінітертва овіти і науки України оголосили Всеукраїнський конкурс-проєкт "Мішечок". Як взяти учать у конкурі?

1. Виготовити мішечки, що будуть екологічною альтернативою пластиковому пакуванню (додаток 1);

2. Зробити фото або відео створеного мішечка (можна з автором)

3. Опублікувати в соціальних мережах з хештегами #schoolrecyclingworld #мішечокSRW #мішечок й відмітити сторінки https://www.instagram.com/schoolrecyclingworld та (або) https://www.facebook.com/Schoolrecyclingworld.

Такі роботи будуть автоматично приймати участь у індивідуальних розіграшах подарунків кожні два тижні. Рекомендуємо підписатись на сторінки організаторів проекту, слідкувати за перебігом проекту та розіграшами.

Ший торбинки, вигравай призи та змінюй світ на краще. Всеукраїнський проєкт «Мішечок» для учнівської молоді запрошує школярів стати частиною руху з популяризації доступних екологічних рішень.

Вибрані повідомлення
Останні повідомлення
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page